Her gav sangeren Christian Hjelm en forrygende koncert sammen med sit band som en del af Vejles alternative byvandring ’Locumskoncerter’. Locum er den latinske betegnelse for sted, og byvandringen tager udgangspunkt i byens skjulte perler. Det er fjerde gang, at Vejle Kommune sammen med en række kulturinstitutioner arrangerer denne musikalske byvandring.
Det er første gang, at Vejle Spildevand lægger lokale til arrangementet – og måske endda første gang nogensinde, at en slamhal på et renseanlæg bruges til en koncert. Direktør i Vejle Spildevand Mikael Schultz udtrykker begejstring over arrangementet: ”Koncerten var meget vellykket, og vi er glade for at kunne vise vores anlæg frem på en helt anderledes måde. Desuden vil vi også gerne vise, at vi gør meget ud af indpakningen på vores anlæg, så de er smukke at se på.”
Slamhallen er tegnet af kunstneren Ingvar Cronhammar, der også står bag Vejle Spildevands indgangsport og skulpturen med poplerne ud til Toldbodvej. I sin introduktion fortalte direktøren, at slamhallen blev skabt i en god cocktail af cigaretter, rødvin, arkitektonisk snilde og nervøse ingeniørtrækninger – krydret med Ingvars krav om meget skarpe detaljeløsninger.
Slamhallen bruges til at lagre organisk gødning, inden det køres ud på landbrugsjord. Hvert år sendes der hele 6500 ton slam fra hallen og ud til lokale landmænd. Helt lav praktisk foregår det på den måde, at porten åbner, lastbilen bakker ind, porten lukkes, beholderne i loftet åbnes og slammen ryger ned i lastbilen. Alt sammen foregår bag lukkede døre, så naboer ikke generes af lugten. Mange af gæsterne kiggede skeptisk op på beholderne, da direktøren fortalte om deres indhold og funktion.
Byvandringen foregik af to omgange, og med begge ture udsolgt kunne 300 gæster opleve Christian Hjelm på Vejle renseanlæg.