Vejle Spildevand havde i 2020 fornøjelsen af at have Simon la Cour Petersen i praktik som forsyningsingeniør. Her fortæller han om sit praktikophold, hvor han fik lov til at vælge sine opgaver, og hvordan praktikken var med til at ændre hans jobplaner for fremtiden. Han havde troet, at hydrauliske beregninger var det, han ville beskæftige sig med, men efter praktikken blev han bidt af rollen som anlægsingeniør på klima- og kloakprojekter.
Jeg var til et oplæg på min uddannelse på VIA University College i Horsens, hvor en tidligere praktikant fortalte om Vejle Spildevand. Hun roste forsyningen, og det fik mig til at sende en uopfordret ansøgning, som resulterede i et praktikophold.
Jeg har arbejdet med tre områder: byggemodninger, hydraulisk modellering og forskellige anlægsprojekter, herunder deltagelse i byggemøder. Det var især byggemodninger, som kom til at fylde meget i min praktik. Når der bygges nye boliger, er det forsyningens opgave at sikre infrastrukturen på kloakkerne, og jeg synes, at det er en virkelig spændende proces. Jeg har både tegnet de nye kloakledninger, haft dialogen med bygherrerne, sat projekterne i udbud og udarbejdet kontrakterne.
Jeg har fået omsat min teoretiske viden, så jeg har oplevet at kunne bruge den i praktiske projekter. På studiet lærte jeg forskellige værktøjer, og efter praktikken sidder de på rygraden, så det nu er helt naturligt for mig at bruge dem.
Jeg var overrasket over, hvor meget frihed jeg fik til at vælge mine opgaver i løbet af praktikken. Jeg kunne i høj grad selv være med til at bestemme, hvilken retning jeg ville gå i, og det var helt fantastisk. Jeg valgte at arbejde meget med byggemodningerne, selvom jeg egentlig ikke havde regnet med, at jeg ville interessere mig så meget for dette område.
Jeg følte mig fra første dag som en kollega – og ikke som en praktikant. Jeg har deltaget i de faglige diskussioner på lige fod med mine kolleger. Jeg er også blevet spurgt til råds fx om rørtyper og hydraulik – emner, som jeg netop havde beskæftiget mig med på mit studie. På den måde kunne jeg bidrage med opdateret viden fra mit studie.
Jeg havde et problem med en hydraulisk model, som jeg ikke kunne få til at virke. Jeg drøftede problemstillingen med en kollega, som straks tog mig med ud til pumpestationen, hvor udfordringen var. Han viste mig, hvad der kunne være udfordringerne, og sammen fandt vi ud af, hvad problemet var.
Vejle Spildevand er en rigtig god arbejdsplads, fordi der er mange spændende faglige udfordringer og et stort fokus på medarbejdernes ve og vel.
Hvis man har en dårlig dag, så er der altid en kollega, der opdager det og spørger ind til og hjælper en igennem dagen.
Jeg drømmer om at få job i en forsyning som projektleder, fordi man arbejder med så mange forskellige opgaver og får meget ansvar. Inden min praktik troede jeg, at jeg ville arbejde med hydraulisk modellering, men jeg fandt ud af, at det tiltaler mig mere at være anlægsingeniør/projektleder. Jeg er vild med at komme ud på byggepladserne og have dialogen med entreprenørerne og kunderne.
Mit bedste råd er at være interesseret og åben, så får du muligheden for at prøve noget forskelligt, og det lærer du meget ved.
Simon blev uddannet som forsyningsingeniør i januar 2021. Vi ønsker Simon et stort tillykke med en veloverstået eksamen, og siger mange tak for en stor indsats som praktikant i Vejle Spildevand.